Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

T.C. Malatya Valiliği
T.C. Malatya Valiliği
T.C. Malatya Valiliği
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Valilik Birimleri Tarihçe Görev Yapmış Valilerimiz İl Protokol Listesi Mevzuat Kurumsal Kimlik Etik Komisyonu İl İnsan Hakları Kurulu
  • MALATYA
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları Yatırımlar
  • GÜNDEM
    Validen Haberler Haberler Duyurular
  • İLETİŞİM
°C
7
Temmuz2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • Vali Seddar Yavuz
      • Vali Yardımcıları
        • Sedat Özdemir
        • Ömer Kıraç
        • Ahmet Korkmaz
        • Osman Kural
        • Reşit Özer Özdemir
        • Bilal Basrı
        • Talat Tabur
      • Kaymakamlar
        • Adem Topaca
        • Muhammet Kılıçaslan
        • Seher Söyler
        • Erkan Savar
        • Şeref Gülyer
        • Ahmet Fatih Sungur
        • Ayşe Karaca Nas
        • Muhammed Fatih Günlü
        • Onur İnce
        • Ahmet Yeşilyurt
        • Tunahan Nas
        • Osman Kurt
        • Hasan Hüseyin Uzan
    • Valilik Birimleri
      • Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt Ve Proje Müdürlüğü
      • İdare ve Denetim Müdürlüğü
      • Protokol Şube Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • Açık Kapı Şube Müdürlüğü
    • Tarihçe
      • Hükümet Konağı Tarihçesi
    • Görev Yapmış Valilerimiz
    • İl Protokol Listesi
    • Mevzuat
      • Valilik Genelgeleri
      • Valilik Genel Emirleri
      • Valilik Yönergeleri
      • Valilik Kararları
      • Genelgeler ve Görüşler
      • Valilik Teşkilatı Hakkında Mevzuat
      • Personel Mevzuatı
      • Eğitim Konuları
    • Kurumsal Kimlik
    • Etik Komisyonu
    • İl İnsan Hakları Kurulu
  • MALATYA
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
    • Kamu Hizmet Standartları
    • Yatırımlar
  • GÜNDEM
    • Validen Haberler
    • Haberler
    • Duyurular
  • İLETİŞİM
 

Vali Seddar Yavuz, I. Kayısı Paneline Katıldı

27.11.2024

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Konferans Salonu’nda düzenlenen 1. Kayısı Paneli, Vali Seddar Yavuz’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Düzenlenen panele, Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, İl Jandarma Kom. J. Kd. Alb. Tolunay Başer, Büyükşehir Belediyesini Temsilen Tarımsal Hizm. Daire Bşk. Haluk Şener, Siyasi parti temsilcileri, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Panelin onursal başkanlığını Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli üstlenirken, moderatörlüğü Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Yıldırım yaptı.

Panelde ele alınacak konularda konuşmacı olarak; Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karlıdağ, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Bayram Murat Asma, Rektör Yardımcısı - Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Orhan Gündüz, Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ersin Oksal  katıldı.

Panelde bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, kayısının Malatya’nın ekonomik ve kültürel hayatındaki önemine vurgu yaparak, “Bugün burada, ilimizin çok değerli yöneticileri, kıymetli hocalarım ve değerli gençler ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. İlk olarak, I. Kayısı Paneli’nin, başta üreticilerimiz olmak üzere, hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum.

Malatya denildiğinde akıllara ilk gelen şeylerden biri kayısıdır ve kayısı, çiftçilerimizin önemli bir gelir kaynağı olduğu gibi, ihracatımızda da büyük bir rol oynamaktadır. Bu nedenle, kayısı üretiminin arttırılması ve kalitesinin yükseltilmesi büyük önem taşımaktadır. Dünyadaki pazar payını koruyabilmek için Malatya’da yaşayan herkesin, başta üniversitelerimiz ve bilim insanlarımız olmak üzere, üreten, ticaret yapan ve nihai tüketiciye kadar tüm paydaşların iş birliği ve koordinasyon içinde hareket etmesi gerektiği aşikardır.

Sürdürülebilirlik, günümüzde dünyadaki en önemli konulardan biridir. Birim alandan en fazla üretim ve en fazla gelir elde edebilmek için, kayısı üretiminde kullanılan budama tekniklerinden sulama yöntemlerine, gübrelemeye kadar her aşamada bilimsel yeniliklerin uygulanması büyük fayda sağlayacaktır. Burada bilimsel araştırmaların, eksikliklerin tespiti ve gelişmelerin bu alanda kullanılması başarıyı artıracaktır.

Kayısının daha geniş kullanım alanlarına dönüştürülmesi için bilimsel çalışmaların artırılması gerekmektedir. TÜBİTAK ve diğer yetkin kuruluşların bu konuda katkı sağlaması, kayısının kullanım alanlarını genişletecek ve ürünün pazar payını artıracaktır. Bu alandaki AR-GE çalışmalarının, gıda mühendisleri ve sektör temsilcilerinin bir araya gelerek başlatacağı projeler ile kayısının değerini artırabileceğimize inanıyorum.

Çiftçiliğin ne denli zor olduğunu bilen biri olarak, çiftçi kardeşlerimizin alın terinin karşılığını alabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Küresel ısınma ve iklim değişikliği, tarımsal üretimi olumsuz etkileyen en önemli faktörler arasında yer almaktadır. Hocalarımızın bu konuda yapacağı açıklamalar, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak adına yol gösterici olacaktır. Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile mücadele için su tasarrufu sağlayan, verimli tarım yöntemleri üzerine yeni geliştirmeleri tartışmak büyük önem taşımaktadır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, tarım sektörüne büyük bir önem verilmektedir ve bizler de tarımsal üretimi arttırmak için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.

Son olarak, üniversitemizin adını taşıyan, ülkemizin yetiştirdiği büyük liderlerden biri olan rahmetli Turgut Özal’ı rahmet ve minnetle anıyor, kendisinin Türk tarımına kattığı devrimleri unutmayacağımızı vurgulamak istiyorum.” dedi.

Program, konuşmalar ve sunumların ardından yapılan değerlendirme toplantısıyla sona erdi. Kayısı sektörünün geleceği, ulusal ve uluslararası pazarda karşılaşılabilecek fırsatlar ve tehditler üzerinde duruldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • Erişilebilirlik
  • Resmi Gazete
  • Kullanım ve Gizlilik
İnönü Mah. Buhara Cad. No:250, 44070 Yeşilyurt/MALATYA
0 422 324 22 66 - 0 422 323 02 43
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız