T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Zengin bir tarihe ve kültüre sahip Türk mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında tüm dünyaya tanıtılıyor. Bu özel hafta dolayısıyla yurt içinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
Vali Seddar Yavuz, Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından ilhamla hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Mövenpick Otel’de düzenlenen tanıtım etkinliklerinin açılış programına katıldı.
Açılış programına ; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Vali Yardımcısı Talat Tabur, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tolunay Başer, İlçe Belediye Başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yener Oba, sektör temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile ilgili diğer paydaşlar katıldı.
Programda; İlimizin turizm alanındaki mevcut durumu ve geleceğe yönelik planları da değerlendirildi. İlin tarihi ve kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve gastronomi gibi alanlardaki potansiyelinin etkin şekilde değerlendirilmesi için kamu ve özel sektörün iş birliği içinde hareket etmesi gerektiği vurgulandı.
“Malatya, Her Yönüyle Turizmde Marka Şehir Olabilir”
Program da değerlendirmelerde bulunan Vali Yavuz; “Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında ülkemizde ve dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan Türk Mutfağı Haftası, bu yıl 4. kez gerçekleştirilmektedir. Bu hafta vesilesiyle, köklü mutfak kültürümüzün yapı taşlarını oluşturan klasik Türk yemekleri aracılığıyla, kültürlerarası bir köprü kurmayı amaçlamaktayız.
Ülkemiz, sahip olduğu 7 coğrafi bölgesi, kendine özgü iklimi, tarımsal ürün çeşitliliği ve zengin kültürel geçmişiyle mutfağımıza büyük bir zenginlik katmaktadır. Özellikle dijitalleşmenin hız kazandığı, küresel yemek alışkanlıklarının yaygınlaştığı bir dönemde, yerel lezzetlerin öne çıkarılması fevkalade önem arz etmektedir.
Selçuklu’dan Osmanlı’ya ve daha öncesine uzanan tarihsel süreçte şekillenen ve tüm bu kültürlerin senteziyle oluşan zengin bir mutfağa sahibiz. Yerli ve yabancı misafirlerimiz bir şehre geldiklerinde o şehre özgü tatları denemek istemekte; bu da mutfağın kültürel tanıtımda oynadığı önemli rolü daha belirgin hale getirmektedir.
Bu anlayışla, bir tarih, kültür ve medeniyet şehri olan Malatya'nın zengin mutfağının tanıtımı hepimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Hepinizin bildiği üzere, 6 Şubat depremlerinin izlerini silmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; bakanlarımızın, milletvekillerimizin ve özellikle kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımızın koordinasyonunda İlimizde çok güçlü bir yeniden yapılanma süreci yürütüyoruz. İnşallah bu çabaların sonunda, depremin izlerini tamamen ortadan kaldıracağız.
Diğer yandan, artık turizm, kültür, sanat, eğitim ve sağlık gibi toplumun refahını doğrudan etkileyen alanlara daha fazla yoğunlaşmamız gerekiyor. Malatya’da yeni bir turizm vizyonu oluşturmak istiyoruz.
Bu vizyon çerçevesinde sadece Malatya’yı değil, Elazığ ve çevre illeri kapsayan bir turizm destinasyonu oluşturma yönünde tur operatörleriyle görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla bu konuları sık sık değerlendiriyoruz. Hedefimiz, Malatya’yı yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri haline getirmektir.
Elbette bu turistlere ne ikram edeceğimiz de büyük önem taşıyor. Klasik lezzetler mi sunacağız, yoksa Malatya’ya özgü, yenilikçi tatlarla mı fark yaratacağız? Bu noktada özellikle yeme-içme sektöründe özgün mimarisi ve kaliteli hizmetiyle ön plana çıkan nitelikli işletmelerin sayısının artmasını çok önemsiyoruz.
Yatak kapasitemiz, mevcut otellerimiz başta 5 yıldızlı otellerimiz olmak üzere turizm yapmaya uygundur. Ancak bu kapasitenin artırılması kadar, gastronomi alanında da güçlü yatırımlar yapılması gerekmektedir. Bu husus da önümüzdeki dönemde gündemimizin başında yer alacaktır.
Bu vesileyle, bu güzel programın düzenlenmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarına, ev sahipliği yapan değerli otel yöneticilerine ve birbirinden güzel lezzetleri hazırlayan kıymetli şefimiz Halil Sarıal kardeşimize yürekten teşekkür ediyorum.
İnşallah hep birlikte daha güzel, daha güçlü bir Malatya’da buluşacağız. Bu inanca gönülden inanıyorum. Türk Mutfağı Haftası’nı bir kez daha kutluyorum.” dedi.
Etkinlikler Hafta Boyunca Sürecek
Türk Mutfağı Haftası kapsamında, hafta boyunca il genelinde çeşitli gastronomi tanıtımları, tadım etkinlikleri ve kültürel programlar düzenlenmeye devam edecek.