T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Zengin bir tarihe ve kültüre sahip Türk mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası ile tüm dünyaya tanıtılıyor. Bu özel hafta kapsamında yurt içinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
İlimizde hafta süresince çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası, bu gün Movenpick Hotel'in ev sahipliğinde yapılan "Turizm İstişare Toplantısı" ve "Coğrafi İşaretli Yemek ve Ürünler Tanıtım Sergisi" ile başladı.
Vali Ersin Yazıcı başkanlığında, ilimizin turizm potansiyelini geliştirmek ve sektörün kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla “Turizm İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi.
Toplantıya; Vali Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Vali Yardımcısı Talat Tabur, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Yener Oba, sektör temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve ilgili diğer paydaşlar katıldı.
Malatya'nın turizm alanındaki mevcut durumu, karşılaşılan sorunların ve geleceğe yönelik planların ele alındığı toplantıda; İlimizin, tarihi ve kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve gastronomi gibi alanlarda önemli bir potansiyele sahip olduğu ve bu potansiyelin etkin bir şekilde değerlendirilmesi için kamu ve özel sektörün iş birliği içerisinde hareket etmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca, Malatya'nın turizm altyapısının geliştirilmesi, pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinin artırılması, yeni turistik ürünler geliştirilmesi ve turistlerin konaklama ve yeme-içme ihtiyaçlarının karşılanması gibi konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.
Malatya'nın turizm sektöründe daha da ilerlemesi ve hak ettiği yere ulaşması için bu tür istişarelerin ve çalışmaların devam etmesinin önemli olduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı; “Malatya, tarihi ve kültürel açıdan zengin bir geçmişe sahip olan, doğal güzellikleri ve gastronomisiyle öne çıkan bir şehirdir. Atatürk Evi Müzesi, Somuncu Baba Külliyesi ve Türbesi, Battalgazi Ulu Cami, Arslantepe Höyüğü gibi önemli tarihi ve turistik mekanlara ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca, kayısı, dut, üzüm gibi tarım ürünleri ve yöresel yemekleri ile de dikkat çeken Malatya’nın; tarihi ve kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve gastronomi gibi alanlarda önemli bir potansiyele sahip olduğu ve bu potansiyelin turizmde değerlendirilmesi gerekiyor.
Malatya'nın turizmde önemli bir marka haline gelmesi için hep birlikte çalışması ve turizm potansiyelinin etkin bir şekilde değerlendirilmesi için kamu ve özel sektörün iş birliği içerisinde hareket etmesi gerekiyor. Bu konuda kamu kurum ve kuruluşlarımız, sektör temsilcilerimiz ve tüm paydaşlarımızla iş birliği içerisinde hareket edeceğiz.
Malatya'nın turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek ilimize daha fazla turist çekmeyi ve turizmden elde edilen gelirleri artırmayı, turizm altyapısının geliştirilmesi, pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinin artırılması, yeni turistik ürünler geliştirilmesi ve turistlerin konaklama ve yeme-içme ihtiyaçlarının karşılanması gibi konularda çalışmalar yapılmasını hedefliyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için tüm Malatyalıların desteğine ihtiyacımız var. Malatya'yı seven ve bu şehre değer veren herkesi, turizm sektörünün gelişmesi için katkıda bulunmaya davet ediyorum.” dedi.
Malatya'nın turizm potansiyelinin yurt içi ve yurt dışı pazarlarda daha iyi tanıtılması, ulaşım imkanlarının geliştirilmesi, konaklama ve yeme-içme tesislerinin çeşitlendirilmesi ve turizm altyapısının iyileştirilmesi için yapılan “Turizm İstişare Toplantısı” çeşitli görüş alışverişlerinin ardından sona erdi.