Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

T.C. Malatya Valiliği
T.C. Malatya Valiliği
T.C. Malatya Valiliği
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Valilik Birimleri Tarihçe Görev Yapmış Valilerimiz İl Protokol Listesi Mevzuat Kurumsal Kimlik Etik Komisyonu İl İnsan Hakları Kurulu
  • MALATYA
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları Yatırımlar
  • GÜNDEM
    Validen Haberler Haberler Duyurular
  • İLETİŞİM
°C
6
Haziran2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • Vali Seddar Yavuz
      • Vali Yardımcıları
        • Sedat Özdemir
        • Ömer Kıraç
        • Ahmet Korkmaz
        • Osman Kural
        • Reşit Özer Özdemir
        • Abdulselam Bıçak
        • Bilal Basrı
        • Talat Tabur
      • Kaymakamlar
        • Adem Topaca
        • Fikri Badioğlu
        • Seher Söyler
        • Erkan Savar
        • Şeref Gülyer
        • Mehmet Kılıç
        • Ayşe Karaca Nas
        • Muhammed Fatih Günlü
        • Onur İnce
        • Ahmet Yeşilyurt
        • Tunahan Nas
        • Osman Kurt
        • Kutsal Baytak
    • Valilik Birimleri
      • Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt Ve Proje Müdürlüğü
      • İdare ve Denetim Müdürlüğü
      • Protokol Şube Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • Açık Kapı Şube Müdürlüğü
    • Tarihçe
      • Hükümet Konağı Tarihçesi
    • Görev Yapmış Valilerimiz
    • İl Protokol Listesi
    • Mevzuat
      • Valilik Genelgeleri
      • Valilik Genel Emirleri
      • Valilik Yönergeleri
      • Valilik Kararları
      • Genelgeler ve Görüşler
      • Valilik Teşkilatı Hakkında Mevzuat
      • Personel Mevzuatı
      • Eğitim Konuları
    • Kurumsal Kimlik
    • Etik Komisyonu
    • İl İnsan Hakları Kurulu
  • MALATYA
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
    • Kamu Hizmet Standartları
    • Yatırımlar
  • GÜNDEM
    • Validen Haberler
    • Haberler
    • Duyurular
  • İLETİŞİM
 

‘Malatya Vegan ve Vejetaryen Yemekleri’ ile İlgili İşbirliği Protokolü İmzalandı

09.03.2022
 

Yaratıcı Şehirler Ağı Gastronomi teması işbirliği ve ortak hizmet projeleri ile Malatya şehrinin Kültürel Mirası olan ‘Malatya Vegan ve Vejetaryen Yemekleri’ ulusal ve uluslararası platformda bilinirliğinin yaygınlaştırılması, pazarlanması ve bu konuda yapılacak her türlü faaliyetlere ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol imza törenine Vali Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektör Vekili Murat Aladağ, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Kültür Turizm İl Müdürü Çetin Şişman, MAKTAD ve diğer paydaşlar katıldı.  

Malatya şehrinin Kültürel Mirası olan ‘Malatya Vegan ve Vejetaryen Yemekleri’ ulusal ve uluslararası platformda bilinirliğinin yaygınlaştırılması, pazarlanması ve bu konuda yapılacak her türlü faaliyetlere ilişkin işbirliği protokolünü imzalamak amacıyla bir araya geldiklerini belirten Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmada, “Gerçekleştirilen bu protokol ile Malatya mutfağının dünya mutfağına dâhil edilmesi ve gastronomi şehirlerinden sayılmasını sağlamak amacıyla Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Fırat Kalkınma Ajansı ile bir protokol imzalıyoruz. Yapılacak olan eğitim, araştırma, tanıtma ve ARGE faaliyetleri kapsamında düzenlenecek olan kurs, seminer, konferans ile içeriği genişletilmiş kitap projeleri ve panel gibi eğitim çalışmalarına destek verilecek. İşbirliği içerisinde ortak hizmet projeleri yürütmek Malatya şehrinin kültürel mirası olan Malatya mutfağının vegan ve vejetaryen yemeklerinin bölgesel, ulusal ve uluslararası platformlarda bilinebilirliğinin sağlanması, yaygınlaştırılması bu yemeklerin tüketicilere sunulması turizm sektörüne kazandırılması ve bu konuda yapılacak olan her türlü eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır.

Malatya, tarihi ve kültürel mirasının getirmiş olduğu büyük avantajlarla çok zengin bir mutfak kültürüne sahip. Malatya, kendi içinde bulunduğu zenginliğin farkında. Malatya mutfağının hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtımı için çalışmalar gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bunun için tüm kurumların katılımıyla ortak bir çaba sergilememiz gerekiyor. Yaratıcı Şehirler ağına gastronomi alanında sizlerin de bildiği gibi Malatya Büyükşehir Belediyemizin müracaat çalışmaları var.  Bu müracaat çalışmaları kapsamında da Yaratıcı Şehirler Ağına dâhil olmamızın en önemli yollarından biri ortak bir kültür oluşturulması. Bu kapsamda yapılacak olan çalışmalar planlanmış durumda. Bu planlamalar çerçevesinde protokolde yürürlüğe girdikten sonra Malatya mutfağının hem değerinin korunması hem de geleneksel yemeklerin günlük yaşantımızda devam ettirilmesi ayrıca yemeklerimizin uluslararası tanıtımı yolu ile turizme kazandırılması bu çalışmaların amacı. İnşallah bu çalışmalar başarılı bir neticeye ulaşır. Malatya mutfağı gerektiği gibi ulusal ve uluslararası bir değere kavuşur. Protokolümüzün Valiliğimize, Büyükşehir Belediyemize, Üniversitelerimize ve Sivil Toplum Kuruluşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.   

Malatya’nın gastronomide çok geniş bir potansiyele sahip olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Arslantepe’nin 26 Temmuz 2021 tarihi itibariyle Dünya Kültür Mirası kalıcı listesinde yer alması insanlık medeniyetinin burada başladığı tescil edilmiş oldu. Bu kadar medeniyetin inkişaf ettiği bir yerde tabi ki gastronominin de çok önemli bir unsur olarak öne çıkması gerekirdi. Bu anlamda valiliğimiz, belediyemiz, paydaş kurumlarımızla ve diğer paydaşlarımızla birlikte gastronominin inkişaf etmesi, bütün Anadolu’da ve uluslararası düzlemde gündeme getirilmesi ve tescil edilmesiyle ilgili çalışma süreci başlatıldı. Bu çalışmalar içerisinde güzel paydaş gruplar var. Paydaş gruplarımızla çalışmalarımızı inşallah uygun bir şekilde yürütürsek vejetaryen ve vegan mutfağı dalında gastronomide Yaratıcı Şehirler Ağı listesine girme noktasında müracaat sürecimizi geçtiğimiz aylarda niyet mektubumuzla belirtmiştik. Gerekli çalışmalar ilgili paydaşlarımızla birlikte yerine getirilerek süreç devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde inşallah 2023 yılındaki değerlendirme sürecine gastronomi anlamında Malatya’nın vejetaryen ve vegan mutfağına girmesi noktasında çalışmamızı el birliğiyle paydaşlarımızla götürüyoruz. Temennimiz bu süreci aynı Arslantepe’de olduğu gibi güzel bir neticeyle taçlandıralım. Malatya’mızda turizmde, kültürde ve gastronomide hak ettiği yeri bulsun. İmzaladığımız protokole katma değer sunan bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Malatya’mıza, ülkemize ve ülkemizin mutfağına hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay ise, “Malatya’mızda vegan mutfağı çok önemli bir mutfak. Üniversitemizde bununla ilgili olarak çalışmalar yaptık. Ege mutfağının daha üzerinde bir vegan mutfağı var. Ege mutfağında yeşillikler ve otlar varken Malatya mutfağında ise bu yeşillik ve otlara ek olarak bulguru eklemişiz. Acaba vegan mutfağının yeni başkenti Malatya olabilir mi? Yapmış olduğumuz çalışmanın sloganı olmuştu. Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız diğer paydaşların olduğu ortamda iki yıldır çok güzel çalışmalar yapılıyor. Üniversite olarak bu çalışmalara katkı vermeye çalışıyoruz. Bundan sonrada güçlü bir şekilde katkı vermeye devam edeceğiz. Bu konuda Malatya’mız ülkemizin çok önemli vegan mutfağı olacağına inanıyorum. Bu potansiyelimiz var. İnşallah bu protokol bu işbirliğinin hayırlı olmasını diliyorum. Dünya Miras Listesine de gastronomimizin, mutfağımızın gireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Turgut Özal Üniversitesi Rektör Vekili Murat Aladağ’da yaptığı konuşmada, “Biz Malatyalılar olarak hiçbir zaman azla yetinmeyiz. İnanıyorum ki bizim mutfağımız Türkiye’nin en iyi mutfağı. İnsanlarımız bizim mutfağımız ile beslenirse hiçbir kilo problemi olmayacak. Sayın Valim ve Büyükşehir Belediye Başkanımız her konuda Malatya’yı zirveye taşıyorlar. Nasıl ki Arslantepe Dünya Kalıcı Listesine girdiyse gastronomi mutfağıyla da Dünya mutfağına gireceğiz. Malatya hak ettiğini her zaman bulmuştur yine bulacaktır. Her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Programda son olarak konuşan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu da “ Önemli bir protokolün imza töreni için bir araya geldik. Sayın Valimizin başkanlığında, Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde son bir yıldır gastronomi anlamında gerek mutfağımızın dağınık halde olan değerlerinin ortaya çıkarılması ve yaşatılması anlamında, gerekse bunun turizmle entegrasyonunun daha iyi sağlanması anlamında Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde önemli çalışmalar yapılıyor. Bizlerde kalkınma ajansı olarak destek veriyoruz. Oluşturduğumuz gastronomi merkezimizde inşallah protokolümüzde yer alan eğitimler ve gastronomiyle ilgili yapılacak çalışmalara mekân sağlayacak. Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmek için çalışmalarımızı yapıyoruz. Tüm paydaşlarımızda bunun için gerçekten büyük emek sarf ediyor. Merkezimizde protokol kapsamında gerek vegan ve vejetaryen mutfağımızın güçlü yönlerini geliştirecek gerekse güçlü tarafımızla yeni yemekler ve yeni girişimcilerde ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz. Çünkü yaratıcı şehirler ağında sadece mevcut yemeklerimiz, mevcut kültürel değerlerimiz değil bunlarla yeni şeyler oluşturmamızda önemli. Protokolümüzün taraflarına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Protokolün paydaşlarca imzalanmasının ardından Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı’na kabul için gerekli çalışmaların yol haritası kapsamında sürdürüleceği, paydaşlarca çalışmalara ivme kazandırarak devam edeceği vurgulandı.

 

https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • Erişilebilirlik
  • Resmi Gazete
  • Kullanım ve Gizlilik
İnönü Mah. Buhara Cad. No:250, 44070 Yeşilyurt/MALATYA
0 422 324 22 66 - 0 422 323 02 43
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız